Nascar hírek

Hírek és érdekességek a NASCAR (elsősorban Sprint Cup Series) világából.

Következő futam

cuplogo.gif

STP GAS BOOSTER 500

április 7. 13:00 ET (20:00 CEST)

Martinsville Speedway
Martinsville, VA
Közvetíti: Fox Sports

logo.png

O'REILLY AUTO PARTS 300

április 12. 20:30 ET (3:30 CEST)

Texas Motor Speedway
Fort Worth, TX
közvetíti: ESPN2

trucklogo.gif

KROGER 250

április 6. 13:30 ET (20:30 CEST)

Martinsville Speedway
Martinsville, VA
közvetíti: Fox Sports, SPEED

Címkék

Pre-Sonoma hírek

2012.06.21. 12:28 Goe

Különösen izgalmas futamnak ígérkezik a sonomai, Marcos Ambrose állítása szerint a pálya kanyargós, szűk és sok a magasságkülönbség, az autók viszont túl erősek (majdnem 900 lóerősek), túl nehezek és nem elég a fékerejük egy ilyen pályához. Ennek megfelelően az esélyességi sorrend teljesen felborul, Matt Kenseth, Dale Earnhardt Jr. és Greg Biffle számára inkább kötelező rossz letérni az ovál pályákról.

Nagy esélyesei a versenynek Huan Montoya, aki a Forma 1-ből már ismert számunkra is, Tony Stewart, aki hétszer nyert már road pályán és a legnagyobb esélyes Marcos Ambrose.

Marcos Ambrose a legutóbbi, michigani pole után ismét az élre hajt, ez esetben természetesen már a győzelem a cél. Nemcsak emiatt kell izgulnia Ambrose-nak, ugyanis ha nyerni tud Sonomában a szponzora, 1 millió dollárt adományoznak a Children’s Miracle Hospitals javára, tehát győzelmével a beteg gyerekeket is megsegíti.

Új neveket is látni fogunk a Toyota/SaveMart 350-en, Boris Said és Tomy Drissi személyében. Said Reed Sorenson és Ken Schrader 32-es számú Fordját fogja vezetni, míg Drissi Danica Patrick 10-es számú Chevrolet-jét.

Said már korábban is bizonyított Sonomában, nyolcszor volt az első tízben és egyszer a pole-t is megszerezte. Ellenben Drissinek ez lesz az első Cup futama, kíváncsian várjuk, hogy hogyan fog szerepelni.

Robby Gordon az idei szezonban csak két futamon tudott indulni technikai okok miatt, reményei szerint Sonomában sikerül harmadszor rajthoz állni.

forrás: nascar.com

Szólj hozzá!

Címkék: hírek cup

A bejegyzés trackback címe:

https://nascarhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1004602522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása